З сирійського табору біженців звільники українок, у яких чоловіки - терористи ІДІЛ

Разом з двома жінками повернули ще загалом семеро дітей
З сирійського табору біженців звільники українок, у яких чоловіки - терористи ІДІЛ
Українські жінки в Сирії (фото: ТСН.ua)
1 Січня 2021, 03:27
читать на русском

З таборів біженців у Сирії, де утримували родичів бойовиків терористичного руху "Ісламська держава", звільнили двох українок з дітьми.

Про це повідомив ТСН.ua.

Жінок евакуювали з території Сирії. Відомо, що одна жінка родом з Криму, інша з Кременчука Полтавської області. У жінок загалом семеро дітей. Так, до України повернули дев'ятеро людей.

Участь у звільненні українок брали в рамках спеціальної евакуаційної операції на доручення президента України Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського) українським спецслужбам, дипломатам Міністерства закордонних справ України та іншим урядовим структурам.

Читайте також

Спецоперація по звільненню громадян України триватиме у декілька етапів. Додому планують повернути ще 57 осіб.

Нагадаємо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав владу України допомогти повернути на батьківщину 100 українських жінок і дітей з сирійського табору біженців Ель-Холл.

Чубаров повідомив, що Меджліс намагався проводити роботу з повернення біженців з таких територій, як Сирія, "в режимі кабінетів", щоб не нашкодити людям, які звернулися до них за допомогою. Однак, починаючи з серпня 2019 року, ця робота сповільнилася, а потім зупинилася, в той час, як Меджліс кримськотатарського народу щотижня отримує два-три звернення про допомогу.

1