Син скандального судді Аблова, який зарізав людину, добровільно здався поліції

Івана Аблова арештували до 3 березня 2024 року
Головне
Син скандального судді Аблова, який зарізав людину, добровільно здався поліції
Євгеній Аблов
16 Січня 2024, 11:38
читать на русском

Син судді ОАСК Євгена Аблова Іван, якого днями правоохоронці оголосили у розшук за підозрою у вбивстві, здався поліції.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

За даними видання, в Київському районному суді міста Одеси Івану Аблову обрали запобіжний захід – його відправили під варту до 3 березня 2024 року без права внесення застави.

Чоловіка підозрюють в умисному вбивстві, скоєному в новорічну ніч. Суддя Юлія Федулеєва погодила клопотання прокурора.

27-річний Іван Аблов прийшов до відділу поліції сам. Він начебто не знав, що перебуває у розшуку".

Досудове розслідування встановило, що в ніч на 1 січня Іван Аблов святкував Новий рік в дачному котеджі разом з компанією та вживав алкоголь. Під час святкування між ним та його знайомим періодично виникали суперечки та штовханина, пов'язані з взаємними образами та приниженням.

Він в стані алкогольного сп'яніння кухонним ножем завдав одного удару в грудну клітину свого знайомого. Від отриманих травм той помер на місці. Після цього Аблов зник з місця злочину.

Кримінальне провадження відкрили 1 січня, а 4 – Аблову повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Нагадаємо, що суддя Євгеній Аблов відомий низкою скандальних судових рішень. Так, у грудні 2013 року він зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, у 2017 – визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова", чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання.

Також Євгеній Аблов є фігурантом "плівок НАБУ", які свідчать про корупцію в цьому суді і Державній судовій адміністрації.

21 квітня 2022 року суддя Аблов залишив позов без розгляду позов експрезидента-втікача Віктора Януковича про позбавлення звання президента.

Читайте також

1