Сина скандального судді Аблова, який зарізав людину, випустили із СІЗО під домашній арешт

Вбивство сталося під час святкування Нового року у триповерховому дачному котеджі у селищі Затока.
Головне
Сина  скандального судді Аблова, який зарізав людину, випустили із СІЗО під домашній арешт
Євгеній Аблов
15 Квітня 2024, 11:33
читать на русском

В Одесі сину скандального судді Євгена Аблова Івану, якого підозрюють в умисному вбивстві, змінили запобіжний захід. Його відпустили під домашній арешт.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Київського районного суду Одеси Юлія Федулєєва. Ухвалу оприлюднила одеська блогерка Ірина Гриб.

"Сину судді Євгена Аблова Івану, який на Новий рік у готелі в Затоці зарізав кухонним ножем свого приятеля, змінили запобіжний захід. Тепер мажор-вбивця має бути не під вартою, а під домашнім арештом", - прокоментувала рішення Гриб.

Згідно із судовим рішенням, підозрюваний у тяжкому злочині зобов’язаний до 26 квітня перебувати під домашнім арештом, носити електронний браслет, прибувати до органу досудового розслідування, прокурори та суду за першою вимогою й повідомляти їм про зміну місць свого проживання та роботи. ще йому заборонено відлучатися за межі області без дозволу слідчого, прокурора та суду.

Серед іншого, підозрюваний має здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування зі свідками у цій справі.

Вбивство сталося під час святкування Нового року у триповерховому дачному котеджі у селищі Затока. Під час вживання компанією алкогольних напоїв виникла суперечка, внаслідок якої підозрюваний Іван Аблов, вирішив вчинити умисне вбивство. Він взяв кухонний ніж й вдарив ним свого опонента, той помер. Вбивця втік з місця злочину.

За інформацією ЗМІ, батько підозрюваного у вбивстві Євген Аблов – суддя Окружного адміністративного суду Києва. Він фігурує у кримінальному провадженні у так званій справі "Плівок Вовка". Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади. Цікаво, що у квітні минулого року суддя спробував піти у відставку, щоб уникнути звільнення та зберегти виплати від держави у розмірі близько 100 000 гривень на місяць. Також це дозволило б йому здобути імунітет від правоохоронців.

Нагадаємо, що суддя Євгеній Аблов відомий низкою скандальних судових рішень. Так, у грудні 2013 року він зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, у 2017 – визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова", чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання.

Також Євгеній Аблов є фігурантом "плівок НАБУ", які свідчать про корупцію в цьому суді і Державній судовій адміністрації.

21 квітня 2022 року суддя Аблов залишив позов без розгляду позов експрезидента-втікача Віктора Януковича про позбавлення звання президента.

Читайте також

1