Синдром "лінивого ока" у дітей лікуватимуть окулярами віртуальної реальності

Першим таке лікування стане доступним в США
Синдром "лінивого ока" у дітей лікуватимуть окулярами віртуальної реальності
Фото: Luminopia One
23 Жовтня 2021, 01:23
читать на русском

Управління з медикаментів та продовольства США схвалило використання окулярів віртуальної реальності для лікування амбліопії ("лінивого ока") у дітей — ослаблення зору, пов’язаного з функціональними розладами зорового аналізатора.

Про це повідомила пресслужба компанії-розробника терапії Luminopia.

У повідомленні йдеться про те, що амбліопію виявляють у 3% дітей, а серед дорослих вона трапляється в 1-5% випадків. У таких людей мозок "віддає перевагу" одному окові, внаслідок чого друге ("ліниве") починає бачити гірше. Лікують амбліопію блокуванням "сильнішого" ока краплями або пов’язкою.

Luminopia One працює за схожим принципом. Пацієнти надягають VR-окуляри, у якому їм показують улюблені мультфільми чи інші передачі. "Сильніше" око бачитиме менш контрастне зображення, що спонукає мозок активувати обидва ока.

Luminopia вважають, що їхня терапія матиме попит через більшу привабливість. 88% учасників випробувань використовували VR-окуляри, тоді як пов’язки чи спеціальні краплі регулярно використовують менше половини пацієнтів з амбліопією.

Компанія планує розпочати комерційний продаж Luminopia One у другому кварталі 2022 року. Передбачається, що VR-окуляри виписуватиме лікар-офтальмолог для використання протягом 12 тижнів шість разів на тиждень протягом години щодня.

Нагадаємо, у шотландському замку Крейг в Единбурзі відкрився перший у світі центр лікування залежності від криптовалюти. За словами фахівців, вона схожа на залежність від азартних ігор.

Читайте також

1