Синоптики попереджають про ожеледицю та сильні морози

У Києві буде вночі від 17 до 22 градусів нижче нуля
Важливо
Синоптики попереджають про ожеледицю та сильні морози
Фото: Flickr
18 Січня 2021, 20:46
читать на русском

Синоптики зазначають, що найближчі три дні в Україні очікується ожеледиця на дорогах та сильні морози.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Вночі 19 січня синоптики прогнозують 17-22 градусів морозу, а у північно-західних областях місцями до -25. Вдень очікується від -4 до -16. У Київській області та Києві вночі від 17 до 22 градусів нижче нуля, а вдень від +11 до +16.

У середу та четвер синоптики очікують в Україні пориви вітру до 20 метрів на секунду та ожеледицю. У західних областях можливий невеликий сніг.

Читайте також

Нагадаємо, що 14 грудня у Києві через ожеледицю, яка утворилась на дорогах та тротуарах міста на вихідних 12 та 13 грудня, травмувалося 1369 осіб.

У столиці інспектори склали 150 протоколів за несвоєчасне прибирання наслідків негоди, зокрема, прибирання від снігу та ожеледі прилеглу на 10 м територію.

Тим часом 16 січня рятувальники ДСНС України витягли з кюветів та кучугур снігу автомобілі і просили утриматися від поїздок через ожеледь і сильні морози.

Зокрема, рятувальники Волині двічі виїжджали для надання допомоги водіям: за допомогою потужного тягача на шасі МАЗ надали допомогу водію вантажівки, який не зміг розвернутись в селі Княгининок Луцького району, а пожежним автомобілем витягнули із замету автомобіль в с. Мищів Іваничівського району.

1