Ситуація буде такою "гойдалкою": Кулеба розповів про стосунки з Білоруссю

Прямих загроз для України немає, але Лукашенко може вдатися до помсти
Важливо
Ситуація буде такою "гойдалкою": Кулеба розповів про стосунки з Білоруссю
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
23 Серпня 2021, 05:47
читать на русском

Прямих загроз зі сторони Білорусі для України немає, але все може змінитися. Тому Україні потрібно бути готовими до будь-якого сценарію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, наразі у Білорусі - нестабільна ситуація. Своєю чергою самопроголошений президент Олександр Лукашенко може помститися, але очевидних прямих загроз з його боку для України немає.

Ситуація в Білорусі буде такою "гойдалкою". Очевидно, що Олександр Лукашенко хоче демонструвати свою владу і мститися тим країнам, які, на його думку, діють проти нього, різними шляхами, у тому числі пропуском незаконних мігрантів на кордон з ЄС. Тому ми маємо бути готові до будь-якого сценарію. І це питання є абсолютно пріоритетним для уряду, для президента. Наразі якихось очевидних прямих загроз немає, але в будь-який момент все може змінитися, тому що Олександр Лукашенко може в будь-який момент ухвалити будь-яке рішення. І до ось цих різних сценаріїв ми повинні бути готові, - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що раніше Олександр Лукашенко допустив можливість визнання Криму частиною Росії.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі в Україні Кіріла Камишева. Йому висловили протест у зв'язку з низкою заяв Олександра Лукашенка.

Читайте також наш матеріал: Страхи Путіна або вплив Заходу: чому Лукашенко досі при владі

Читайте також