"Ситуація дуже погана": мер Миколаєва закликав жителів міста евакуюватися

Майже щодня місто обстрілюють різними типами снарядів та ракетами
"Ситуація дуже погана": мер Миколаєва закликав жителів міста евакуюватися
Наслідки обстрілу в Миколаївській області Фото: https://www.facebook.com/UA.National.Police
24 Червня 2022, 15:32
читать на русском

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич закликав жителів міста евакуюватися, оскільки ситуація дуже погана. Миколаїв постійно під обстрілами, внаслідок чого вже загинуло 111 людей.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Ситуація загалом дуже погана. Нас щодня обстрілюють. Загалом у нас на сьогодні загинуло 111 людей. Одна з них – дитина. Також поранено у нас 502 особи, з них – 6 дітей (станом на 21 червня – ред.) ... Я рекомендую всім покидати місто, - сказав він.

Сєнкевич пояснив, що майже щодня місто обстрілюють різними типами снарядів. Десь 80% цих снарядів – це снаряди касетного типу, тобто реактивні системи залпового вогню типу "Смерч" чи "Ураган".

Обстріли ведуть з Херсонської області, тому неможливо вчасно увімкнути сирени через невелику відстань між містами. Тому часно сирена починає працювати після вибухів.

Також росіяни для атаки на Миколаїв використовують високоточні ракети. Ними користувалися, коли стріляли у військові об’єкти і облдержадміністрацію.

Мер Миколаєва закликав всім, хто хоче залишитись живим, евакуюватись. Оскільки невідомо, коли це все закінчиться.

На сьогодні, за нашими підрахунками, з 480 тисяч жителів Миколаєва, які були до війни, в місті залишилось близько 230 тисяч, - додав він.

Також Сєнкевич рекомендує людям не повертатися у Миколаїв, доки українські захисники не відсунули ворога далі до Херсона або навіть Криму.

Крім того, у місті є проблема з питною водою. Економіка міста стоїть. Великі підприємства не працюють. Середні – 90% не працюють.

Глава Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім пізніше у відеозверненні повідомив, що ситуація за місяць фактично не змінилася і Сєнкевич рекомендує виїжджати тим, хто має таку можливість. За його словами, ЗСУ мають успіх на миколаївському напрямку.

Нагадаємо, що вдень 15 червня російські військові вчергове обстріляли житловий квартал Миколаєва. Рашисти влучили у чотириповерховий будинок. Загалом у будинку пошкоджено шість квартир. За попередньою інформацією, одна людина дістала поранення.

Читайте також

1