Ситуація з коронавірусом значно погіршиться у жовтні, але пік буде пізніше - МОЗ

Ситуація розгортається досить швидко
Головне
Ситуація з коронавірусом значно погіршиться у жовтні, але пік буде пізніше - МОЗ
Коронавірус, карантин Фото: УНІАН
27 Вересня 2021, 21:05
читать на русском

В Україні вже у жовтні може значно погіршитись ситуація з коронавірусом, але пік захворюваності потрібно очікувати у листопаді.

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю РБК-Україна.

Раніше ми, дійсно, вважали, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше. Наскільки раніше – сказати важко, тому що ситуація розгортається досить швидко, – розповів санлікар.

За його словами, лише масова вакцинація від коронавірусу дозволить відтягнути ці пікові навантаження. Наразі МОЗ максимально скоротив інтервали введення між двома дозами вакцини, аби якомога більше людей зробили це до початку епідемічного підйому захворюваності.

Кузін наголосив, що українцям потрібно вибрати собі пункт щеплення, вибрати той препарат, яким хочуть робити щеплення, і провакцинуватися.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Більше читайте у нашому матеріалі: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1