Скадального Борисова звільнять, а військкомати в Україні перевірять - Зеленський

Уряд створить комісію для перевірки діяльності та майнового стану усіх "воєнкомів" по Україні
Головне
Скадального Борисова звільнять, а військкомати в Україні перевірять - Зеленський
Євгеній Борісов
24 Червня 2023, 13:35
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки головнокомандувача. Дав термінове доручення звільнити з посади одеського "воєнкома", якого підозрюють в продажі "білих квитків"

Про це повідомляється у Telegram-каналі президента.

"Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського "воєнкома" - начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна", - написав президент.

Також президент наказав створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки усіх військкоматів в країні.

Уряд створить комісію для перевірки діяльності та майнового стану усіх "воєнкомів" по Україні. Про це оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

"Ми прийняли рішення про те, що буде утворено державну комісію на чолі із першим заступником міністра оборони, з правоохоронним блоком, із представником НАЗК, яка перевірить діяльність та майновий стан усіх воєнкомів та їхніх заступників", - сказав Шмигаль.

За його словами, підставою для такого рішення стала ситуація щодо начальника Одеського обласного територіального центру комплектування.

"Одеський воєнком буде звільнений зі своєї посади. За рішенням Ставки, таке доручення президент дав головнокомандувачу, по інших воєнкомах будуть проведені перевірки", - додав глава уряду.

Нагадаємо, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також