Славутич - нова "гаряча точка": що відбувається в місті (фото, відео)

Жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг
Важливо
Славутич - нова "гаряча точка": що відбувається в місті (фото, відео)
Славутич, фото Павлюк
26 Березня 2022, 16:28
читать на русском

Сьогодні, 26 березня, російські окупанти увійшли в Славутич у Київській області. Місто стало новою "гарячою точкою".

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович під час брифінгу.

Нова "гаряча точка" - місто Славутич, мешканці якого чинять героїчний спротив загарбникам. Зараз у Славутичі відбувається величезний мітинг непокори з українськими прапорами. Місто героїв, місто ліквідаторів, місто працівників Чорнобильської АЕС дає відсіч російським загарбникам, - сказав Олексій Арестович.

Своєю чергою голова Київської ОВА Олександр Павлюк в Telegram повідомив, що мешканці Славутича вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою на головну площу. Їхнє гасло: "Славутич - це Україна", "Слава Україні".

Проте окупанти відкривають вогонь у повітря та кидають світошумові гранати в натовп. У результаті чого поранення отримали місцевий житель та представник тероборони.

Також сьогодні окупанти викрали мера Славутича Юрія Фомічіва, проте потім відпустили його. За інформацією Труха, мер виступив перед людьми та підтвердив, що був у полоні.

Мер міста сказав, що в Славутичі росіяни дадуть спокійно жити населенню, якщо в місті не буде військових. Також відновлять виїзд з міста. Проте від рашистів буде привезена гуманітарна допомога. Переговори щодо можливості подальшої ротації персоналу ЧАЕС продовжаться.

Він пояснив, що місто й надалі залишатиметься під українським прапором та українським законодавством.

Нардеп від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що окупанти вийшли за межі Славутича. Проте вони вимагають вивезти поліцію з міста, за словами міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка.

Нагадаємо, на тимчасово зайнятих територіях України окупанти продовжують терор місцевого населення.

Читайте також