"Слуга" Богуцька перехворіла на COVID-19 та розкритикувала маски

За її словами, заразилась вона у транспорті, коли була у захисній масці
"Слуга" Богуцька перехворіла на COVID-19 та розкритикувала маски
Єлизавета Богуцька у захисній масці / Facebook
23 Грудня 2020, 18:22
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька розповіла, що уже перехворіла на коронавірус, отримала негативний результат тесту, а також розкритикувала маски як засіб захисту проти вірусу.

Про це вона повідомила у Facebook.

Богуцька розповіла, що уже перехворіла на коронавірус, також отримала негативний тест.

Це трапилося (захворювання на коронавірус, - ред.). І ви будете сміятися, але саме тоді, коли я була в масці. Саме в той дуже рідкісний випадок, - написала Богуцька.

Читайте також

За її словами, це трапилось в маршрутці, коли депутатка їхала на роботу у Верховну Раду.

Я тоді фотки публікувала набитої маршрутки. Так, всі були в масках. І я зокрема. Але якщо ви відмотаєте назад мої публікації до тієї, де це фото, прочитаєте дуже коротенький пост: "Їду в маршрутці. Відчуваю себе самогубцем!", - написала депутатка.

Богуцька також наголосила, що захисна маска - це порожній відвертальний маневр, а її випадок цьому підтвердження. Вона зазначила, що маски абсолютно безглузді, особливо в тих місцях скупчення людей, які погано провітрюються, або зовсім заткнені. За її словами, маска не допомагає не заразитися, вона лише обмежує потік повітря зі слиною хворої, яка кашляє або чхає вам в обличчя.

На думку депутатки, головним елементом розриву епідеміологічного ланцюжка є не маска, а дистанція, простір.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ухвалив законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за порушення режиму обсервації або самоізоляції.

Зазначається, що порушення особою порядку обов`язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби – тягне за собою штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3400-8000 гривень – ред.)

1