Слуга народу" Трубіцин не прийшов на суд у звинуваченні в хабарництві, бо вже втік з України, - експерт

Трубіцина, який звинувачується в тому, що за хабар "рішав" з дозволами на торгівлю в Києві, відпустили під заставу 14,88 млн грн
Важливо
Слуга народу" Трубіцин не прийшов на суд у звинуваченні в хабарництві, бо вже втік з України, - експерт
Владислав Трубіцин (Фото: Фейсбук)
19 Травня 2023, 11:43
читать на русском

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого НАБУ спіймало на багатомільйонному хабарі, не з’явився до антикорупційного суду, тому що вже виїхав з України.

Про це повідомляє у Фейсбуці політичний експерт Олексій Голобуцький.

З високою ймовірністю Трубіцин проігнорує і наступне засідання сесії Київради, бо його просто вже немає в Україні", - зазначив експерт.

Голобуцький зазначає, що Трубіцина, який звинувачується в тому, що за хабар "рішав" з дозволами на торгівлю в Києві, відпустили під заставу 14,88 млн грн. Але зобов’язали не відлучатися з місця проживання, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Як перебуваючий під слідством депутат провладної партії зміг втекти з країни? Як депутат правлячої партії "Слуга народу", військовозобов'язаний в час дії воєнного стану зміг перетнути кордон, хто та на яких підставах міг надати йому дозвіл на виїзд? Думаю, відповідь вже є у запитанні. Війна, Бахмут, десятки тисячі загиблих воїнів та цивільних, а "слуги" залишаються "слугами", робить висновок Голобуцький.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" заявляла, що очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина.

Проте він і досі є головою комісії Київради з питань підприємництва і благоустрою, не дивлячись на всі спроби його відсторонити.

Як повідомлялось, у 2004 році Трубіцина вже судили за підробку посвідчення інспектора з енергонагляду задля отримання хабарів на ринку в Харківській області. А нещодавно він потрапив у ще один скандал із вимаганням хабаря у директора школи.

Читайте також

1