"Слуги народу" хочуть підвищити штрафи за незаконне носіння держнагород до 85 тисяч

Одним з ініціаторів відповідного законопроєкту є ексресторатор Микола Тищенко
Важливо
"Слуги народу" хочуть підвищити штрафи за незаконне носіння держнагород до 85 тисяч
Верховна Рада (фото: УНІАН)
26 Липня 2021, 20:57
читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо підвищення штрафів за незаконне носіння держнагород до 85 тисяч гривень.

Як повідомляється на сайті парламенту, проєкт закону зареєстрували під №5830.

Згідно з документом, пропонується встановити штрафи за незаконне виготовлення знаків державних нагород у розмірі від 500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 грн до 85 000 грн) з конфіскацією відповідного знаку.

Таке ж покарання передбачається за привласнення або носіння знаків державних нагород особою, яка не має на це право.

Зазначається, що людина, яка вже один раз сплатила штраф за такі порушення, то наступного разу адміністративне стягнення становитиме від тисячі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн до 170 000 грн) з конфіскацією відповідного знаку державної нагороди.

Ініціаторами виступили народні депутати від "Слуги народу" Тарас Тарасенко, Анатолій Остапенко і Микола Тищенко.

Автори законопроєкти переконані, що ухвалення цього документа допоможе впорядкувати законодавство щодо посилення відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада України ІХ скликання провела останнє пленарне засідання на своїй 5-й сесії. Парламент.UA вже розповідав про те, скільки законів встигли ухвалити народні обранці та які з них вплинули на життя кожного українця.

Читайте у нашому матеріал про те, хто став найпродуктивнішим депутатом, хто найбільше прогуляв, а хто втрапив у найбільшу кількість скандалів: Бійки, закони та прогули: як працювали народні депутати у Раді 2021 року

Читайте також

1