Смертельна ДТП на Хрещатику: підозрюваного відправили під домашній арешт

Чоловік готовий заплатити матеріальну компенсацію постраждалим
Головне
Смертельна ДТП на Хрещатику: підозрюваного відправили під домашній арешт
ДТП на вул. Хрещатик (фото: поліція Києва)

Шевченківський районний суд міста Києва відправив на 60 діб під цілодобовий домашній арешт водія Land Rover 66-річного Юрія Назаренка, якого підозрюють у ДТП у Києві на Хрещатику 30 жовтня.

Відповідне засідання суду транслювало агентство “УНН”.

Назаренко перебуватиме за місцем реєстрації, він також повинен носити електронний браслет. Чоловік проживає один, його дружина померла.

Підозрюваний розповів, що перед тим, як сісти за кермо, почувався добре, йому стало зле, коли він повертав на Хрещатик. За словами чоловіка, він втратив свідомість, але заявив, що раніше у нього такого не було.

Я їхав від кардіоцентру, я проїхав до повороту на Хрещатик ㅡ це все, що я пам'ятаю. Оговтався, коли хтось мене бив по обличчю, не пам'ятаю, що там було.... Я нічого не розумів, ㅡ розповів водій про момент аварії.

Читайте також

У суді також свідчив лікар, який розповів, що у чоловіка був інсульт, 19 жовтня його прооперували, а потім був реабілітаційний період ㅡ без ускладнень, сказав медик. 26 жовтня чоловіка виписали, а 30 жовтня він повторно приїхав на огляд. Заборон на керування автомобілем не було, водій сам мав вирішити, чи здатен він керувати транспортом. Лікар також заявив, що підозрюваному наразі потрібний медичний нагляд.

За словами адвоката Назаренко, чоловікові шкода за те, що сталося, він усвідомлює свою провину та готовий заплатити матеріальну компенсацію постраждалим.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що у смертельній аварії, яка сталась на Майдані Незалежності у Києві 30 жовтня, постраждала сім'я із п'ятимісячним немовлям.

За фактом смертельної ДТП на Майдані Незалежності розпочали кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" у частині "порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Києві 30 жовтня автомобіль протаранив зупинку на Хрещатику, на місці загинули двоє осіб, ще кілька отримали поранення. На перших кадрах видно, як тіла залишались на місці аварії, коли там вже зібрались очевидці.

Пізніше поліція показала відео, де видно як автомобіль їде Майданом Незалежності та врізається у зупинку громадського транспорту.

1