Сніг, дощ та вітер: синоптики попередили українців про негоду

Найсильнішими пориви вітру будуть у Карпатах - до 25 м/с
Сніг, дощ та вітер: синоптики попередили українців про негоду
Карпати (Фото: Олексій Пономаренко)
27 Січня 2022, 10:15
читать на русском

У четвер, 27 січня, в Україні погіршаться погодні умови. Очікуються дощі, мокрий сніг та посилиться вітер.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, мокрий сніг пройде у західних, північних та місцями у центральних областях, на заході країни сніг буде з дощем. На решті території без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних областях подекуди пориви 15-20 м/с, в Карпатах до 25 м/с.

Температура повітря вдень у західних областях від 2 морозу до 3 градусів тепла. У східних, Сумській областях та в Карпатах вдень 3-8 градусів морозу. На решті території - від 4 морозу до 1 тепла.

У Київській області сніг буде незначним. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 0-2 градуси морозу.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, у більшості областей країни очікуються опади: сніг та мокрий сніг.

Почне посилюватися вітер до штормових значень, спочатку задуватиме на Заході та Півночі, а у п'ятницю, практично скрізь в Україні вітер буде сильним. Температура повітря найнижчою очікується у східній частині та на північному сході, вночі до -9-13, вдень -3-8 градусів, - написала вона.

В Житомирській та Київській областях вдень прогнозується від мінус двох градусів до нуля, а в Чернігівській та Сумській областях до мінус семи градусів.

У західних областях прогнозується від 2 градусів морозу до 2 тепла. На Вінниччині - близько нуля, на Черкащині до мінус трьох, а у Полтавській та Дніпропетровській областях до мінус семи градусів.

На Півдні в Одеській області 0+1 градус, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму 0-3 градуси морозу, на Запоріжжі -2-5 градусів. У Києві 27-го січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах додаткова каша, ожеледиця... Вітер із заходу завтра посилиться в другій половині дня. Протягом дня четверга температура повітря у столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла, - каже Діденко.

Синоптиця прогнозує, що кінець тижня буде в Україні порівняно теплим, з відлигою. Однак посилиться вітер.

Нагадаємо, що температурні рекорди та погодні аномалії можуть очікувати українців у 2022 році.

Читайте також