Соціологи вияснили, скільки українців "добре ставляться" до росії

Тих, хто вірить, серед рашистів є хороші люди, в Україні залишилося всього два відсотки
Соціологи вияснили, скільки українців "добре ставляться" до росії
Російські найманці (Фото: РІА НОВОСТИ)
26 Травня 2022, 23:02
читать на русском

Майже всі українці (92%) негативно ставляться до росії.

Такі результати показало опитування, проведене КМІС.

Соціологи зазначають, що за останні 3 роки до повномасштабного вторгнення росії простежувалося поступове зниження позитивного ставлення до рф, але навіть попри декілька місяців поспіль ескалації біля кордонів України 34% населення України на початку лютого 2022 року добре ставилися до росії.

Зараз уже лише 2% громадян добре ставляться до росії, у той час, як 92% – погано. Утім, важливо розуміти, що 2% – це близько 500 000 осіб, тобто достатньо істотна кількість в абсолютному вимірі все одно зберігає попри очевидні факти позитивне ставлення до агресора, - кажуть у КМІС.

Опитування КМІС

Соціологи відзначили також кардинальну зміну поглядів тих, хто мав добре ставлення до росії і тих, хто мав невизначене ставлення до неї. Так, 80% тих, хто раніше добре ставився до росії, тепер погано ставляться до неї. Менше ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до росії, хоча ще 12% вирішили зараз відповісти "не визначилися". Серед же тих, хто мав невизначене ставлення до росії, 97% зараз уже погано до неї ставляться.

За даними КМІС, у всіх регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до росії, зокрема, на Півдні 90% погано ставляться, на Сході – 85% (у той час, як на початку лютого, відповідно, 45% і 53% добре ставилися до рф). Відносно найбільше продовжують добре ставитися до рф на Сході – 4%.

Абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого 2022 року території негативно ставляться до росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї, - йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, все більше українців переходять на українську мову та все більше громадян вважають, що другої державної російської не має бути.

Читайте також

1