Сьогодні у Грузії проходить другий тур парламентських виборів

Правляча партія "Грузинська мрія" є єдиним виборчим суб'єктом у другому турі
Сьогодні у Грузії проходить другий тур парламентських виборів
Вибори у Грузії Фото: Zurab Kurtsikidze / EPA
21 Листопада 2020, 17:09
читать на русском
Сьогодні у  Грузії проходить другий тур парламентських виборів. Загальна кількість виборців має сягнути понад 2,1 мільйона.

Про це повідомляють Новини Грузії.

Висвітлюватимуть процес голосування близько 5,6 тисячі журналістів від 118 видань і телеканалів.

Від першого туру другий буде відрізнятися тим, що за процесом не стежитимуть представники опозиційних партій. На знак протесту опозиція зняла своїх спостерігачів і відкликала членів комісій.

Правляча партія "Грузинська мрія" є єдиним виборчим суб'єктом у другому турі, оскільки всі опозиційні партії зняли своїх кандидатів. При цьому у виборчих бюлетенях все одно будуть зафіксовані всі кандидати, які пройшли до другого туру.

Читайте також

Нагадаємо, що 2 листопада у  Грузії на парламентських виборах перемогла правляча партія "Грузинська мрія", яка отримала 48,15%. Частина опозиційних партій вважає ці голоси нелегітимними. Опозиційне об'єднання "Сила в єдності" отримало 27,14% голосів.

8 листопада у столиці Грузії Тбілісі  проходив багатотисячний мітинг-протест опозиційних партій і їх прихильників, які вимагають від влади призначити нові парламентські вибори.

Більше читайте про вибори у Грузії у нашому матеріалі: Як вибори у Грузії та Молдові вплинуть на Україну: докладний аналіз.

1