Сьома сесія Верховної Ради дев'ятого скликання стартує 1 лютого

Нардепи працюватимуть в сесійній залі всього день на цьому тижні
Сьома сесія Верховної Ради дев'ятого скликання стартує 1 лютого
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
1 Лютого 2022, 10:00
читать на русском

У вівторок, 1 лютого, розпочнеться чергова, сьома сесія Верховної Ради дев'ятого скликання. Однак через погіршення епідеміологічної ситуації вже з 2 лютого депутати працюватимуть в комітетах.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп.

На урочисте відкриття сьомої сесії, яке відбудеться о 10 години, запрошені президент України (досьє Зеленського), представники уряду та інші гості.

До прибуття президента у сесійній залі встановили суфлер:

Суфлер для президента у ВР Фото: https://t.me/oleksiihoncharenko/10009

Після урочистостей народні депутати мають розглянути низку постанов та законопроєктів.

Порядок денний на 1 лютого:

  • Проєкт постанови про внесення зміни до пункту 1 постанови ВР від 1 грудня 2021 року № 1919-IX "Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік".
  • Проєкт закону про внесення змін до закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу (6354).
  • Проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності (6445).
  • Проєкт постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим (4657).
  • Проєкт постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, установах та організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України (5196).
  • Проєкт постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції та можливої іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проєктів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності (5763).
  • Проєкт Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича (6428).

Також депутати розглянуть питання ратифікації:

  • 0130 - Проєкт закону про ратифікацію Європейської конвенції про скасування легалізації документів, складених дипломатичними агентами чи консульськими посадовими особами.
  • 0131 - Проєкт закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Туніської Республіки про співробітництво та взаємну допомогу в митних справах.
  • 0136 - Проєкт закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2023 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.
  • 0124 - Проєкт закону про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування.
  • 0134 - Проєкт закону про ратифікацію Фінансової угоди "Східна Україна: Возз’єднання, Відновлення та Відродження (Проєкт 3В)" між Україною та Європейським інвестиційним банком.
  • 0135 - Проєкт закону про ратифікацію Фінансової угоди "Міський громадський транспорт України ІІ" між Україною та Європейським інвестиційним банком.
  • 0064 - Проєкт закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації та проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць СНД.
  • 0065 - Проєкт закону про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць СНД.
  • 0101 - Проєкт закону про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав.

У планах депутатів ще перейменування чотирьох населених пунктів:

  • 5079 - Проєкт постанови про перейменування села Поминик Уманського району Черкаської області.
  • 6109 - Проєкт постанови про перейменування селища Ленінка Гайсинського району Вінницької області.
  • 6219 - Проєкт постанови про перейменування села Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.
  • 6220 - Проєкт постанови про перейменування села Латівка Одеського району Одеської області.

Нагадаємо, спікер Верховної ради Руслан Стефанчук оцінив можливість введення "особливого періоду" в Україні та розповів, що нардепи працюватимуть незалежно від обставин.

Читайте також