Верховна Рада повернеться до роботи після карантину

Депутати продовжать розгляд тисячі правок до земельних законів
Важливо
Верховна Рада повернеться до роботи після карантину
Верховна Рада України Фото: сторінка ВР у Фейсбуці
12 Квітня 2021, 08:43
читать на русском

Після тритижневої перерви народні депутати повертаються до роботи у сесійну залу Верховної Ради.

Згідно із календарним планом роботи парламенту, сьогодні відбудеться засідання погоджувальної ради, на якому депутати мають затвердити план роботи на поточний пленарний тиждень. На наступному тижні депутати мають працювати з виборцями.

Календарний план роботи ВР Фото: сайт парламенту

Як повідомляє "5 канал", "Слуги народу" обіцяють, що на цьому тижні працюватимуть понаднормово, у дві зміни.

Верховна Рада та депутати не можуть собі дозволити так довго перебувати на жорсткому локдауні, тому ми повертаємося в пленарний режим, – зазначила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук (досьє Євгенії Кравчук).

Опозиційні депутати вважають, що не мають права збиратися на пленарні засідання, поки у Києві діють карантинні обмеження.

Це дуже сміливе рішення збиратися, коли ситуація у Києві погіршується, – вважає нардеп "Європейської солідарності" Ростислав Павленко.

У фракції президента кажуть, що мусять зібратися на засідання, щоб продовжити розгляд тисячі правок до земельних законів – про передачу землі "на місця" та земельні аукціони.

Читайте також

Після планових засідань "Слуги народу" збираються провести й позачергові. На порядку денному, серед іншого, пільгова іпотека, інститут старост і скасування для школярів ДПА.

Можливо вже є підписи під перше позачергове на вівторок, і паралельно формується порядок денний на четвер, – повідомила нардепка Кравчук зі "Слуги народу".

Провести ще одне позачергове вимагають і у "Європейській солідарності" та "Голосі". Там наполягають – Рада має зайнятися і питаннями боротьби з COVID-19. Зокрема, внести зміни до бюджету та виділити додаткові гроші на закупівлю вакцин, - йдеться у повідомленні.

Серед питань пропонують і постанову про COVID, аби нею оцінити роботу уряду в час пандемії та вказати на помилки.

Фракції меншості також пропонують винести питання відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова та створення ТСК щодо "вагнерівців". Також наприкінці тижня ймовірно проведуть закрите засідання Ради, де заслухають головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака щодо ймовірної ескалації на східних кордонах.


Нагадаємо, раніше депутати від фракцій "Європейської солідарності", "Голосу" та "Батьківщини" вимагали скликати позачергове засідання Верховної Ради у понеділок-вівторок, 12-13 квітня, щоб обговорити ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні.

1