Спливли строки давності: ВАКС закрив кримінальне провадження проти нардепа Волинця

Справа стосувалася недостовірного декларування
Головне
Спливли строки давності: ВАКС закрив кримінальне провадження проти нардепа Волинця
Михайло Волинець (Фото: gmk.center)
7 Квітня 2023, 16:36
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата у недостовірному декларуванні через закінчення строків давності.

Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду.

"У п’ятницю колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання народного депутата України щодо закриття кримінального провадження. Депутата звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності. Кримінальне провадження закрито на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України", - йдеться у повідомленні.

За даними ВАКС, народного депутата обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 ККУ (декларування недостовірної інформації), строк давності у якому становить 2 роки.

Зазначається, що вказана справа надійшла до суду 9 грудня 2022 року, із 30 січня 2023 року обвинувачуваний перебував на лікуванні. За інформацією ВАКС, річну декларацію було подано 26 березня 2021 року.

При цьому у суді заявили, що строк давності вчинення кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі, становить два роки.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через ВАКС протягом семи днів із дня її оголошення.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції "Батьківщина" Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Раніше САП звернулась до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Читайте також