Спочатку було 15 імен: як узгоджували список на обмін командирів "Азову"

Вдалося обміняти лише п'ятьох командирів-захисників "Азовсталі"
Головне
Спочатку було 15 імен: як узгоджували список на обмін командирів "Азову"
Звільнені з полону командири “Азову”
24 Вересня 2022, 12:13
читать на русском

Речник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів, як відбувалось узгодження списків на обмін командирів полку "Азов".

Про це повідомляє CNN Türk.

Речник Ердогана зазначив, що спочатку в обмінному списку було 15 імен українських захисників, але узгодити його не вдалося. У результаті  вдалося обміняти п’ятьох командирів полку "Азов", які перебуватимуть у Туреччині до кінця війни.

За словами Калина, цей список на обмін Зеленський та Ердоган обговорювали у Львові під час зустрічі. Крім того, про обмін українських захисників Ердоган говорив і з Путіним у Самарканді.

Наш президент (лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган - ред.) дуже тепло ставився до цього питання (обміну - ред.). Ми близько 3-3,5 місяців обговорювали це питання з нашими колегами. Не вдалося узгодити щодо 15 імен. Той список не дійшов до Львова (де відбувалася зустріч президентів України та Туреччини - ред.), у самому кінці був скорочений до 5 імен. Ці 5 людей залишаться у нас в безпеці до закінчення війни, - сказав Калин.

Ібрагім Калин також відзначив конструктивну позицію української сторони та важливу роль Національної розвідувальної організації Туреччини у процесі обміну.

Нагадаємо, що цей обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування. Також Координаційний штат опублікував поіменний список усіх 215 звільнених полонених.

Зокрема, серед звільнених - командири захисників "Азовсталі" Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар "Калина", Денис Шлега, Олег Хоменко.

Читайте також

1