Справа Подільського мосту "б`є" по Офісу президента – експерт

"Завислі в повітрі" кримінальні справи грають на користь Кличка
Ексклюзив
Справа Подільського мосту "б`є" по Офісу президента – експерт
Подільсько-Воскресенський міст (Фото: УНІАН)
20 Серпня 2021, 17:28
читать на русском

Справа про масштабні розкрадання на будівництві Подільського мосту в Києві може трактуватися мером столиці Віталієм Кличком як політичний тиск з Банкової, поки суд не ухвалить вирок у цих кримінальних провадженнях.

Про це у коментарі Парламент.UA зазначив політичний експерт та політтехнолог, засновник центру "Ейдос" Віктор Таран.

Таран зауважив, що перипетії довкола моста тривають уже не перший рік, правоохоронці порушили низку кримінальних справ. Однак усі вони наче зависли в повітрі.

Після двох років процесуальних дій ми не маємо найголовнішого: передачі справи прокуратурою до суду та вироку. Поки цього не відбудеться Кличко може заявляти, що це політичне переслідування і в цьому буде певна логіка, оскільки за два роки вже б мали щось знайти, - вважає експерт.

Фахівець наголосив, що прокуратура та Офіс президента опинились у дуже складній ситуації, вони намагаються пришвидшити справу, шукати нові документи, аби довести справу до вироку.

Вони не розуміють, що більше вони тримають цю справу у підвішеному стані, то більше вона бумерангом битиме по Офісу президента, у той час, як раніше вона била по рейтингу Кличка, - відзначив експерт.

Водночас Таран відзначив, що конфлікт між Кличком (досьє Віталія Кличка) та центральною владою і президентом Зеленським (досьє Володимира Зеленського) зокрема, виник ще рік тому.

Шукати відповідь, каже політолог, треба у тезі президента в червні під час першої річниці своєї інавгурації: "Мери міст не можуть бути в опозиції до президента".

Тобто Зеленський не сприймає будь-яку критику, опозицію з боку мерів. Водночас в усьому світі місцеве самоврядування - це окрема гілка влади і саме мери міст часто кидають виклик центральним рівням, до того ж зчаста досить успішний, - пояснив Віктор Таран.

Нагадаємо, один із найстаріших довгобудів Києва, Подільський міст, почали будувати ще далекого 1990 року і не можуть завершити досі. Торік правоохоронці повідомили про відкрите кримінальне провадження за підозрою у розкрадання бюджетних коштів під час будівництва подільського мосту. За версією слідства, службові особи розпорядника бюджетних коштів, генпідрядника та ще двох підприємств завищували обсяги та вартість робіт. Через це сума завданих збитків може сягати 80 млн гривень.

Читайте також

1