Справа ПриватБанку: ВАКС дозволив заочне розслідування щодо Дубілета

Дубілет брав участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції
Головне
Справа ПриватБанку: ВАКС дозволив заочне розслідування щодо Дубілета
Олександр Дубілет (фото: minfin.com.ua)
28 Жовтня 2021, 11:37
читать на русском

Вищий антикорупційний суд дав дозвіл спеціальне досудове розслідування у справі ексголови правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета.

Як повідомляє пресслужба ВАКС, у четвер, 28 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови правління "ПриватБанку".

Підозрюваний брав участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Тож, слідчий суддя роз’яснив йому, що відтепер повістки про виклик його до суду будуть обов’язково публікуватися в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора. З моменту опублікування такої повістки, підозрюваний вважатиметься належним чином ознайомленим з її змістом, - йдеться у повідомленні.

Суд вирішив, що копії процесуальних документів, що підлягають врученню підозрюваному, будуть надсилатися його захисникам.

Якщо підстави для постановлення слідчим суддею ухвали про спеціальне досудове розслідування перестануть існувати, подальше досудове розслідування стосовно підозрюваного здійснюватиметься згідно із загальними правилами, передбаченими КПК України.

Нагадаємо, колишнього голову правління одного із великих банків України підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366 КК України.


Контекст. У березні 2021 року Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ексголову правління Приватбанку Олександра Дубілета (досьє Олександра Дубілета). Його підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку наприкінці 2016 року перед його націоналізацією.

2 червня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак заочно заарештував Дубілета (обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою).

Водночас ЗМІ повідомляють, що Дубілет перебуває в Ізраїлі, де живе у власному будинку у Герцлії (місто в Ізраїлі у передмісті Тель-Авіву - відомий курорт). За ним слідкували детективи, які помітили розшукуваного поблизу пристані для яхт, він прогулювався по пляжу.

Читайте також

1