"Справа про піджаки": Саакашвілі привезли до суду

Колишній президент Грузії підготував промову
"Справа про піджаки": Саакашвілі привезли до суду
Міхеїл Саакашвілі фото: Twitter
2 Грудня 2021, 12:47
читать на русском

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі привезли до Тбіліського міського суду на засідання у "справі про піджаки".

Про це повідомили в Новини-Грузія.

Сьогодні відбудеться чергове засідання у "справі про піджаки" за яким Саакашвілі звинувачується у розтраті держкоштів. Процес відбуватиметься на тлі акції протесту, організованої найбільшою опозиційною партією країни - "Єдиним національним рухом", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що один із лідерів ЄНР Леван Хабеішвілі просить поліцію не заважати проведенню акції, адже вона буде ненасильницькою.

За словами адвокатів, Саакашвілі підготував промову.

Цей процес буде дзеркалом та лакмусовим папером, на якому грузинське суспільство дуже добре побачить, які політичні репресії відбуваються проти третього президента. Виступ Саакашвілі зірве маску з багатьох політичних звинувачень, - пояснив адвокат Шота Тутберідзе.

Довідково: Справа про розтрату державних коштів колишнім президентом Грузії більш відома як "справа піджаків". Слідчі стверджують, що політик за державні кошти купив собі дорогий одяг. Зокрема, він за кошти бюджету придбав у Лондоні піджаки та кашемірове спортивне пальто на суму 28,6 тис. дол.

Нагадаємо, в Грузії перенесли суд у справі про розгін мітингу 7 листопада 2007 року та розгром офісу телекомпанії "Імеді" над Міхеїлом Саакашвілі на 23 грудня через сутичку, яка відбулася між його прихильниками та поліцією біля будівлі суду.

Читайте також

1