Справа Резніченка-Хланти: НАЗК перевіряє махінації на ремонтах доріг у Дніпропетровській ОДА

Керівництво області може понести кримінальну відповідальність за корупцію
Головне
Справа Резніченка-Хланти: НАЗК перевіряє махінації на ремонтах доріг у Дніпропетровській ОДА
Ремонт доріг (фото: КМДА)
13 Грудня 2022, 13:21
читать на русском

Наслідком виділення керівництвом Дніпропетровської ОВА більше ніж півтора мільярда коштів компанії "Будінвест інжиніринг" може бути кримінальна відповідальність.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

"Ми, починаючи із серпня цього року, проводили перевірку Дніпропетровської ОВА на предмет наявності конфлікту інтересів у діях її керівника", - зазначив Новіков.

До публікації НАЗК спонукала публікація журналістів проєкту "Наші гроші" від 9 серпня "Знайдені будівельники, яким держава заплатила понад 1 мільярд гривень. І це не на зруйновані будинки".

"Ми встановили, що перерахування здійснювалися на фірми, пов’язані зі співмешканкою пана керівника адміністрації. І потім ці матеріали були доєднані до матеріалів кримінального провадження, яке зареєстроване НАБУ", - зазначив Новіков.

Голова НАЗК також вказав, що Дніпропетровська ОВА перешкоджала НАЗК у проведенні цієї перевірки.

"Не надавали документи. Ми навіть склали адміністративний протокол на заступника керівника Максима Беспальчука", - розповів Новіков.

Він також пояснив, які можуть бути наслідки таких корупційних дій.

"Взагалі може бути два види відповідальності за наслідками конфлікту інтересів - адміністративна, якщо збитки не настали, і кримінальна, якщо збитки настали (а саме так НАБУ й САП на сьогодні кваліфікують цю справу)", - зазначив очільник НАЗК.

Нагадаємо, фірма фітнес-тренера Яни Хланти отримала 1,5 мільярда гривень на ремонт і утримання доріг Дніпропетровської області. Журналісти з'ясували, що посприяв цьому керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Хланта - близька людина для Резніченка. Жінка користується його автомобілем і отримувала зарплату в його фірмі "Севент Консалтинг Груп". Також вони багато разів разом подорожували за кордон.

Читайте також