США не визнаватимуть росію "державою-спонсором тероризму"

Таке рішення призвело б до "незапланованих наслідків", кажуть у Білому домі
Важливо
США не визнаватимуть росію "державою-спонсором тероризму"
Білий Дім у Вашингтоні Фото: УНІАН
7 Вересня 2022, 08:31
читать на русском

США не визнаватимуть росію "державою-спонсором тероризму", оскільки це може мати "небажані наслідки" для України та світу.

Як заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, визнання Росії державою-спонсором тероризму не найдієвіший шлях.

Як сказав президент, ми не вважаємо, що це найбільш ефективний або сильний варіант дій для притягнення росії до відповідальності, - сказала вона.

За словами Жан-П'єр, таке рішення призвело б до "незапланованих наслідків для України та всього світу". Зокрема, це могло б перешкодити угоді щодо експорту українського зерна та доставці допомоги до деяких районів України.

Визнання може мати небажані наслідки для України та світу. Це може серйозно вплинути на здатність постачати допомогу в регіони України, — зазначила речниця Білого дому.

Вона наголосила, що рішення не визнавати Росію спонсором тероризму остаточне і додала, що США вже запровадили проти РФ такі самі санкції, які були б накладені у разі визнання її спонсором тероризму.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері національного телемарафону заявив, що Україна продовжить працювати над тим, щоб США визнали Росію державою-спонсором тероризму.

Те, що зараз адміністрація Байдена не готова ухвалити таке рішення, не означає, що воно ніколи не буде ухвалене. Ми працюватимемо над тим, щоб Росію визнали тим, ким насправді вона є, — сказав він.

Нагадаємо, що Сенат у США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати росію державою-спонсоркою тероризму через події в Україні, Чечні, Грузії та Сирії.

Читайте також

1