США вдарили ракетами по Сирії - відео

У Міноборони США заявили, що бойовики напали на американські об'єкти
США вдарили ракетами по Сирії - відео
Борис Джонсон в Москве возложил цветы на место убийства Немцова (Фото: Daily Mail)
28 Червня 2021, 22:00
читать на русском

США завдали авіаудару по об'єктах проіранських угруповань на кордоні Сирії та Іраку. Згодом Пентагон оприлюднив відео, на якому винищувачі скидають ракети вагою 900 кг і 200 кг.

Як повідомив прессекретар Пентагону Джон Кірбі, до удару бойовики напали на об'єкти США в Іраку. Зокрема атакували за допомогою дронів робочі споруди та склади на двох локаціях на території Сирії, один - на території Іраку.

За рішенням президента Байдена, збройні сили США сьогодні ввечері (27 червня) здійснили оборонні точкові авіаудари по об'єктах, що використовувалися підтримуваними Іраном бойовиків в районі кордону Іраку і Сирії, - зазначив Кірбі.

За інформацією Міноборони США, серед угруповань, які використовували ці об'єкти - шиїтські угруповання "Катаїб Хезболла" і "Катаїб Сайїд Аш-Шухадаа".

Як повідомило видання Daily Mail, згодом Пентагон оприлюднив відео, на якому винищувачі скидають ракети на об'єкти проіранських бойовиків. Зокрема удару зазнав район на кордоні Іраку з Сирією.

Літаки F-15 і F-16 військово-повітряних сил США скинули ракети з супутниковим наведенням по району Аль-Каїм, що біля кордону, а потім повернулися на базу.

Ціллю удару був склад зброї біля сирійського міста Альбу Камаля, яка розташоване на кордоні біля річки Єфрат. Також повідомляється, що щонайменше шестеро бойовиків отримали поранення.

Нагадаємо, що бойові дрони США у четвер, 23 жовтня, атакували місце зустрічі лідерів Аль-Каїди на північному заході Сирії поблизу турецького кордону та сирійського міста Ідліб. Загинуло більше десятка лідерів терористичного руху.

Читайте також

1