США закриє аеропорт Кабула на два дні: що сталось

Людям рекомендують не приходити в аеропорт
США закриє аеропорт Кабула на два дні: що сталось
Аеропорт Кабула, евакуація (фото: timesofisrael.com)
22 Серпня 2021, 16:22
читать на русском

США заявили про закриття аеропорту Кабула на 48 годин. У цей час відбуватиметься евакуація тих, хто вже перебуває в аеропорту.

Про це повідомляє видання Кhaama.

Як зазначили у Держдепі США, навколо аеропорту Кабула наразі найгірша гуманітарна ситуація, яка досягла свого піку і абсолютно безпрецедентна. Все тому, що за останні сім днів 12 осіб загинули в натовпі, або отримали кулю.

При цьому США та інші країни рекомендували не приходити в аеропорт своїм громадянам, оскільки перед головними воротами стоять тисячі людей.

В'їзд в аеропорт буде здійснюватися за допомогою конкретних водіїв таксі, які будуть доставляти пасажирів до виходів, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну

Читайте також

1