Стала відома кількість кримчан, яких мобілізували орки

У Криму повістки видають прямо на вулиці
Стала відома кількість кримчан, яких мобілізували орки
Крим / Фото: kanaldom.tv
26 Вересня 2022, 13:12
читать на русском

Орки в Криму мобілізували вже близько 60 тисяч людей.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр у Facebook.

За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, в Криму окупаційна адміністрація вже мобілізувала 60 тисяч осіб. Більше того, масово роздають повістки у місцях компактного проживання кримських татар, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що мобілізованих відвезли до навчання на полігони у смт Перевальне та Козачу Бухту у м. Севастополь.

Наголосили, що за первинною інформацією, повістки повинні були видавати лише військовозобов'язаним, хто перебуває у запасі до 35 років, та тим, хто був старшинами й сержантами.

Та насправді, повістки дають і тим, хто служив при Україні, і навіть 53-річним відставним. Стоять машини Росгвардії і прямо на вулиці видають повістки всім поспіль, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1