Стало відомо, чи притягнуть до відповідальності голову КС

В Мін'юсті повідомили, що потрібно вжити відповідних заходів
Стало відомо, чи притягнуть до відповідальності голову КС
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
2 Листопада 2020, 14:54
читать на русском

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, чи притягнуть до відповідальності голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького до кримінальної відповідальності через незадекларовану земельну ділянку в окупованому Росією Криму.

Про це він розповів в ефірі ТСН.

Малюська зазначив, що до НАЗК надійшла інформація щодо земельної ділянки Тупицького в окупованому Криму, і вона дійсно не задекларована.

Трагічність ситуації в тому, що якраз КС скасував кримінальну відповідальність, яку міг би понести голова КС за недекларування такої земельної ділянки і своїх активів, - наголосив він.

Міністр юстиції (досьє Дениса Малюськи) заявив, що потрібно вживати відповідних заходів, а також таку поведінку толерувати не варто.

Притягання до відповідальності голови КС ще можливо, але це набагато складніше після рішення КС, - додав Малюська.

Читайте також

Нагадаємо, що голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у липні 2018 року купив земельну ділянку в курортному селищі Кореїз у Криму і не показав інформацію про придбання нерухомості у деклараціях. Він оформив договір купівлі-продажу 126 кв. м землі з громадянином Росії Володимиром Рисятовим. Договір оформили згідно з вимогами законодавства Росії. Однак, у деклараціях голови КС за 2018 і 2019 роки будь-яка інформація про цю покупку відсутня.

Тупицький згодом прокоментував інформацію про незадекларовану ним землю в окупованому Росією Криму. Він запевнив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в Криму, бо не знав, як це зробити у зв’язку з окупацією Росією півострова.