Стало відомо, чим займається Олена Зеленська під час війни

Дружина президента долучилася до допомоги біженцям
Стало відомо, чим займається Олена Зеленська під час війни
Володимир та Олена Зеленські Фото: Офіс президента
20 Квітня 2022, 21:12
читать на русском

Перша леді України Олена Зеленська розповіла, як дізналася, що почалася війна, та чим вона займається у важкий для країни період.

В інтерв'ю чеському виданню Respekt дружина президента розповіла, що до останнього не вірила у можливість російського нападу:

Я завжди намагаюся вірити у здоровий глузд, тому до останнього важко було допустити можливість настільки безглуздого нападу. Я підсвідомо розуміла, що в якийсь момент українському народу доведеться боротися за свої цінності, але не очікувала, наскільки жахливою і нелюдською буде ця війна та поведінка російської армії.

Щодо того, як вона дізналася про початок війни, Зеленська зазначила, що після 5 години ранку 24 лютого прокинулася від вибухів. Її чоловік вже не спав і сказав: "Почалося" та поїхав на роботу.

У той момент, пригадує перша леді, вона подумала: "Наше життя вже ніколи не буде таким як раніше".

Вона зазначила, що чула інформацію про те, що російські найманці збираються вбити Зеленського та його сім'ю, чи взяти у полон. Проте вона спершу сприймала цю інформацію, як залякування:ї

Але коли ми всі побачили, як загарбники вбивають наших дітей, розстрілюють цілі родини, ґвалтують жінок - зрозуміло, що росія здатна на все. Нічому нелюдському я вже не здивуюся. Ми усі під прицілом – не важливо, президентська це родина, чи звичайна. Страшно кожного дня за жителів Маріуполя, Харкова, Чернігова, Донеччини, Луганщини, за тих, хто кожен день бореться за життя, за тих, кого розстрілюють на вулиці та у власних домівках – просто тому, що вони живуть на своїй землі.

Також перша леді України розповіла, чим займається під час війни. За її словами, вона зі своєю командою "щодня стараємось працювати, щоб допомогти маленьким українцям опинитися у безпеці".

Зеленська нагадала, що працюють "рейси життя", які допомагають евакуювати дітей з онкологічними захворюваннями зі Львова до Європи, щоб вони продовжили лікування.

Також я активно долучилася до питання евакуації дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю до безпечних міст Європи, де їм будуть надані належні умови та догляд. І ще одна місія для мене — донести всьому світу, що в Україні йде справжня війна, вбивають тисячі дорослих і маленьких. Я продовжую закликати все міжнародне співтовариство — не мовчати, - додала Олена Зеленська.

Вона закликала українців вірити у перемогу та долучатися до її наближення:

Нам не можна падати духом. Важливо пам'ятати, що, на відміну від російської армії, у нас є мотивація – ми захищаємо власний дім і близьких від нападників. Ця мотивація ніколи не вичерпається.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про "спеціальну військову операцію в Україні". Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали та не відповідають дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни.

Читайте також

1