Олена Зеленська хоче створити Офіс першої леді

Дружина президента хоче, щоби в ОП були фахівці, які ведуть справи першої леді
Олена Зеленська хоче створити Офіс першої леді
Олена Зеленська (фото: Апостроф)
3 Червня 2021, 16:06
читать на русском

Перша леді України Олена Зеленська планує залишити після себе в Офісі президента окремий підрозділ, який вестиме справи першої леді країни.

Про це повідомило "НВ".

Зокрема Зеленська розповіла, що зараз статус першої леді законодавчо не закріплений в Україні.

Немає особливих установок для дружин президентів, немає кодексу і формалізацізаціі моєї роботи, - пояснила вона.

Перша леді пояснила, що вільна у виборі напрямків своєї роботи у сфері освіти, науки, культури, медицини і соціального захисту, але водночас тут же з`являється безліч "радників".

Ти повинна розв'язувати всі питання, особливо в гуманітарному секторі. Коли ми щось робимо, то я отримую велику кількість коментарів, що потрібно робити, - розповіла дружина президента.

Вона додала, що не знала, з чого починати свою діяльність у статусі першої леді.

Ти проходиш в будівлю офісу президента і там нікому не потрібен і, в принципі, тебе там ніхто не чекає. Тільки президент чекає і завжди радий бачити, - констатувала Зеленська.

Для ефективності своєї роботи нинішня перша леді визначилася з чотирма напрямками, щоб діяти згідно з планом: культурна дипломатія, реформа харчування в школах, безбар'єрність і супровід президента.

Читайте також

Вона вважає, щоб діяльність першої леді була корисною з самого початку каденції нового президента, для цього слід утримувати невелику команду професіоналів в Офісі президента.

Мені б хотілося, щоб після мене залишилася структура, можливо, на базі Офісу президента, яка допоможе в роботі всім іншим, хто прийде після мене. Щоб було зрозуміло, куди ти потрапив, є помічники і є кому відповідати на запити та листи. Цього не було і ми повинні були це реалізувати. Ми зробили маленьку структуру, яка може бути імплементована потім в офіс президента, - розповіла Зеленська.

За її словами, зараз команда першої леді складається з трьох людей.

Нагадаємо, нещодавно перша леді України Олена Зеленська презентувала разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком оновлене меню для шкільних їдалень.

1