Стало відомо, чому Україна раніше не запровадила візовий режим із РФ

Потрібно жорстко контролювати всіх росіян, яким МЗС надасть українську візу
Стало відомо, чому Україна раніше не запровадила візовий режим із РФ
Російський паспорт Фото: https://t.me/dom_channel/6673
16 Серпня 2022, 17:14
читать на русском

Колишній голова МЗС Павло Клімкін заявив, що раніше Україна не запроваджувала візовий режим із РФ через родинні зв'язки. Також думали, що це матиме негативний вплив на східні чи південні регіони.

Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.

Тягнули (ред. із запровадженням візового режиму з РФ) через те, що думали, що на східні чи південні регіони матиме негативний вплив. І тому ці пропозиції дуже довго розглядалися. Біометричний візовий режим із РФ потрібно було запровадити набагато раніше. І, звичайно, потрібно було дуже жорстко відслідковувати росіян, - сказав Павло Клімкін.

Він зазначив, що потрібно жорстко контролювати всіх росіян, яким МЗС надасть українську візу.

Вони (ред. країни Заходу) добре розуміють, що це йде антиколоніальна війна із часів Радянського Союзу. Просто залишилося багато якихось зв'язків, родинних і так далі. І вони дуже добро розуміють, що це було складно швидко запровадити (ред. візовий режим). Тим не менше, візовий контроль на кордоні був запроваджений. І це насправді основне. Ми маємо контролювати взагалі всіх росіян на нашій території, і це очевидно, - додав Клімкін.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

25 травня президент Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії. Він зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

17 червня Зеленський оголосив про введення візового режиму з рф з 1 липня.

Читайте також наш матеріалВізи для росіян: чому лише зараз та як це працює на практиці 

1