Стало відомо, хто в Кабміні найкраще варить борщ

У борщ-батлі від Мінкульту перемогла Ольга Стефанішина
Стало відомо, хто в Кабміні найкраще варить борщ
Борщ (Фото: Pixabay)
23 Грудня 2020, 11:55
читать на русском

Євроатлантичний борщ з вишнями від віцепрем`єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та міністра культури Олександра Ткаченка переміг у борщ-батлі урядовців, організованому Мінкультом.

Відповідне відео розмістили на Facebook-сторінці Міністерства культури та інформаційної політики.

Стефанішина, коментуючи борщ-батл, сказала, що питання борщу піднялось на найвищий політичний рівень в Росії.

Росіяни вирішили відібрати традиційну українську страву та присвоїти собі. Міністри своїм вчинком продемонстрували, що таким чином можливо захиститися від подібної агресії, - сказала віцепрем`єрка.

Під час конкурсу для приготування борщу міністри додавали у страву білі гриби, авокадо, вишні, буряковий квас і вершкове масло. У результаті, на думку шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який оцінював працю міністрів, найсмачнішим виявився борщ з вишнями від Ткаченка (досьє Олександра Ткаченка) і Стефанішиної.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики організувало кулінарний конкурс з приготування борщу серед міністрів українського уряду. Як пояснили у Міністерстві, таким чином чиновники популяризують кампанію на підтримку номінації "Культура приготування українського борщу" до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО".

Як повідомлялося, у жовтні експертна рада рекомендувала Мінкультури України включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини "Культуру приготування українського борщу".