Стало відомо, коли до Харкова привезуть тіло Кернеса

Борт з тілом Кернеса очікують у Харкові ввечері 21 грудня
Стало відомо, коли до Харкова привезуть тіло Кернеса
Генадій Кернес (фото: Facebook)
18 Грудня 2020, 16:50
читать на русском

Тіло мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 17 грудня у німецькій клініці "Шаріте", привезуть в Україну ввечері у понеділок, 21 грудня.

Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Німецькі лікарі ще оформляють необхідні папери, але ми очікуємо, що літак з тілом прибуде в понеділок ввечері, - розповів Терехов.

Якщо очікування харківських чиновників справдяться, то прощання і похорон Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) планують провести у середу 23 грудня.

Читайте також

Нагадаємо, З мером Харкова Геннадієм Кернесом прощатимуться наступного тижня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка. Відспівувати мера будуть у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі.

Міська влада очікує, що попрощатися з Кернесом прийде багато людей, тому церемонію розтягнуть на чотири години. При цьому у мерії наголосили на дотриманні карантинних вимог.

Церемонію відспівування і громадянську панахиду транслюватимуть на екранах в соборі й в фоє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Кернеса поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день похорону рух транспорту частково перекриють.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.

1