Стало відомо, коли озвучать офіційну причину смерті Єлизавети ІІ

Королева померла 8 вересня у Шотландії
Стало відомо, коли озвучать офіційну причину смерті Єлизавети ІІ
Королева Єлизавета II Фото: facebook.com/TheBritishMonarchy
24 Вересня 2022, 07:12
читать на русском

Офіційну причину смерті королеви Сполученого Королівства Єлизавети II можуть оголосити після закінчення королівського трауру.

Про це повідомили в express.

Причина смерті королеви Єлизавети II може бути оголошена наступного тижня, після завершення королівського трауру. Про смерть королеви було оголошено громадськості о 18:30 у четвер, 8 вересня, - йшлося в повідомленні.

Таким чином король Чарльз ІІІ оголосив королівський траур до 26 вересня, тоді як державна жалоба завершилася наступного дня після похорону королеви.

Своєю чергою Національний архів Шотландії, заявив, що не коментуватимуть причину смерті до закінчення жалоби.

Реєстрація смертей у Шотландії є обов'язковою відповідно до Закону про реєстрацію народження, смерті та шлюбу (Шотландія) 1965 року. Цей акт говорить, що "смерть кожної людини, яка помирає в Шотландії". Це включає подання свідоцтва про смерть до реєстратора, яке має бути зроблено протягом семи днів після настання смерті, - пояснили у виданні.

Тому, якби Єлизавета ІІ померла у Великій Британії, то оголошувати офіційну причину смерті було б непотрібно, адже Закон про реєстрацію 1836 року не поширюється на монархів. Проте королева померла в Шотландії, що в результаті все змінює.

Нагадаємо, 8 вересня Букінгемський палац повідомив про смерть Єлизавети II. Престол перейшов її синові Чарльзу, який взяв собі ім'я Карла III.

10 вересня Карл III був оголошений королем Сполученого Королівства. 

Читайте також

1