Стало відомо, на якому VIP-вагоні їздять до Києва чиновники ЄС - фото

Він включає ресторан, м'яке купе на чотирьох осіб, спальню на двох, а також ванну кімнату з туалетом і душем
Стало відомо, на якому VIP-вагоні їздять до Києва чиновники ЄС - фото
VIP-вагон, фото Радіо Свобода
14 Квітня 2022, 12:46
читать на русском

Від початку війни над Україною закрили авіасполучення, тому чиновники ЄС приїжджають до Києва залізницею у спеціальному вагоні.

Про це повідомили в "Радіо Свобода".

Зазначили, що цей вагон-салон виготовили у 2014 році для подорожей VIP-туристів до Криму, проте він здійснив до півострова лише кілька рейсів.

Зокрема, він включає вагон-ресторан з великим відеомонітором, а поруч із їдальнею є м'яке купе на чотирьох людей. Також там є спальня для двох осіб з двоспальним ліжком розміру "king-size", поруч з якою розміщена велика ванна кімната з туалетом та душем.

Відомо, що прем'єр-міністр Словенії Янез Янша, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, віце-прем'єр Польщі Ярослав Качинський та прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала стали першими іноземними лідерами, які їхали у VIP-вагоні до Києва.

Саме в цьому вагоні їхав до Києва прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 9 квітня.

Своєю чергою 13 квітня на потязі їхали президент Латвії Егілс Левітс, президент Польщі Анджей Дуда та президент Литви Гітанас Науседа.

Нагадаємо, Укрзалізниця готова націоналізувати оздоблений золотом вагон нардепа Віктора Медведчука, який знайшли журналісти.

1