Стало відомо, про що просив принц Філіп перед смертю

Про свої останні прохання герцог Единбурзький розповів старшому синові принцу Чарльзу
Стало відомо, про що просив принц Філіп перед смертю
Принц Філіп Фото: The Royal Family @RoyalFamily
14 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

За півтора місяця до своєї смерті 99-річний герцог Единбурзький, який саме перебував у лікарні, віддав особисті доручення своєму старшому синові принцу Чарльзу.

Про це пише видання The Sun.

99-річний принц Філіп проінструктував Чарльза про подальші дії, які йому слід робити після смерті батька. Філіп попросив Чарльза доглядати за королевою Єлизаветою II і піклуватися про неї, а також розповів про те, як Чарльз повинен дбати про королівську сім'ю у майбутньому. Крім того, Філіп хотів повернутися додому до Віндзорського замку, щоб піти з життя у рідних стінах.

Після цього принца Чарльза заскочили на виході з лікарні зі сльозами на очах, оскільки він розумів, що кінець життя його батька наближається.

Нагадаємо, принца Філіпа виписали з лікарні 16 березня, його зазнімкували папараці, коли він повертався додому. Герцог сильно схуд, але тримався добре. Кажуть, він до останнього не дозволяв нікому йому допомагати, а перебуваючи в госпіталі відмовився сідати у візок, щоб доїхати до автомобіля і вийшов з лікарні своїми ногами. Останню ніч свого життя він провів поруч з дружиною Єлизаветою II.

Читайте також

Як відомо, похорон чоловіка королеви Єлизавети ІІ, герцога Единбурзького принца Філіпа відбудеться 17 квітня о 15:00. Через коронавірусні обмеження вся служба буде відбуватися на території Віндзорського замку, де буде коротка хода. Труна принца Філіпа буде прикрашена його гербом, його військово-морським кашкетом і мечем. Везти його будуть в катафалку Land Rover.


Контекст. 99 річний принц Філіп помер вранці 9 квітня у Віндзорському палаці. У лютому-березні він лікувався в одній із лондонських лікарень.

У Великій Британії оголосили жалобу за принцом Філіпом. Впродовж восьми днів в королівстві не будуть приймати нових законів, бо на цей період королева відходить від державних справ. Проте, після похорону Єлизавета II повернеться до своїх державних обов'язків.

Під час національного трауру члени парламенту будуть носити на рукавах траурні стрічки, чоловіки будуть в чорних краватках.

Більше про Філіпа читайте у нашому матеріалі: Принц Філіп: яким був чоловік Єлизавети ІІ і чим він запам'ятався світу.

1