Стало відомо, що продадуть на першому аукціоні великої приватизації

Перший аукціон великої приватизації проведуть у червні
Стало відомо, що продадуть на першому аукціоні великої приватизації
АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (Фото: сайт ФДМУ)
14 Травня 2021, 19:35
читать на русском

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) стане першим об`єктом великої приватизації, який планують продати на аукціоні вже у червні.

Про це повідомив голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Вже в червні очікуємо на першу "ластівку" (великої приватизації - ред.) – на аукціон буде виставлена "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Попередню зацікавленість по цьому активу вже висловили понад 10 компаній, – заявив Сенниченко.

Довідка: АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів. ОГХК створено урядом України в 2014 році з метою об'єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, які були повернуті після лізингу у власність держави.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада України дозволила проводити приватизаційні аукціони, які у 2020 році припинили через пандемію коронавірусу, а також визначила, які підприємства держава не продаватиме. Кабінет міністрів України запланував продаж великих державних підприємств, що дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн.

Читайте також

1