Стало відомо, що зроблять з пошкодженими дверима ОП

Пошкоджені двері Офісу президента будуть реставрувати
Стало відомо, що зроблять з пошкодженими дверима ОП
Протестувальники розмалювали двері до Офісу президента Фото: Парламент.UA
29 Березня 2021, 16:21
читать на русском

Пошкоджені двері Офісу президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів.

Про це повідомила прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у своєму Інстаграмі.

Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові, - написала вона.

Допис Мендель в Інстаграмі

За її словами, Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки "не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму".

За цей вандалізм точно має бути відповідальність. Хто намагався підпалити державний герб України на табличці на вході в Офіс Президента, ламав двері та вікна і малював свастику на стіні – кожен повинен відповісти за законом за те, що зробив, тією мірою, як зробив, - написала Мендель.

Читайте також

Як відомо, розмальовані двері з Банкової 25 березня принесли до студії "1+1". Ведуча Наталя Мосейчук назвала їх "атрибутом суботніх протестів". Згодом в ОП заявили, що пошкоджені двері Офісу президента доставили у студію телеканалу лише на один вечір за кошти самого телеканалу.

Раніше художня галерея "Речовий доказ" запропонувала Офісу президента викупити розмальовані двері з Банкової, які розмалювали учасники акції 20 березня на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Галерея пропонує викупити двері за ціною на 10% вищою, ніж ціна нових дверей.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

1