Стало відомо, у яку суму державі обходиться утримання одного судді КСУ

За 10 місяців на виплату зарплати одного судді КСУ витрачено близько 2,5 млн
Стало відомо, у яку суму державі обходиться утримання одного судді КСУ
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
11 Листопада 2020, 07:07
читать на русском

Фінансування Конституційного суду України за 10 місяців 2020 року коштувало державі 211 мільйонів гривень, а за весь 2019 рік – 254 мільйона гривень.

Про це йдеться у відповіді КСУ "Радіо Свобода" щодо інформації про зарплати суддів.

Видатки Конституційного суду України – це не лише винагорода суддів, а й видатки на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення, тобто здійснення конституційної юрисдикції в Україні, – зазначено у відповіді на запит.

Читайте також

За 10 місяців 2020 року на виплату зарплати одного судді Конституційного суду України витрачено близько 2,5 мільйона гривень, повідомили в КСУ. Середній розмір винагороди судді Конституційного суду України – 254 тисячі гривень на місяць.

Зазначається, що зарплати суддів різняться, а на суму впливають стаж роботи, науковий ступінь, перебування на адміністративній посаді в суді та робота, що передбачає доступ до державної таємниці. Окрім того, суддя Конституційного суду має право на виплату вихідної допомоги в разі відставки.

Читайте також

Нагадаємо, народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко 3 листопада внесла у Верховну Раду законопроєкт про позбавлення КСУ державного фінансування до оновлення його складу. Вона заявила, що утримання одного судді обходиться бюджету, а саме платникам податків, у 21 мільйон гривень на рік.

У Конституційному суді України назвали некоректною заяву Янченко про те, що утримання одного судді цього органу обходиться державі в 21 мільйон гривень на рік.

Державний бюджет на 2020 рік передбачає фінансування Конституційного суду України у розмірі 314,5 мільйонів гривень, проте не можна просто розділити цю суму на 15 суддів, - відповіли в КСУ.