Стало відомо, якою буде погода на початку тижня

На значній частині території України переважатиме суха погода
Стало відомо, якою буде погода на початку тижня
Погода, весна (Фото: Парламент.UA)
15 Травня 2022, 16:38
читать на русском

У понеділок, 16 травня, у більшості регіонах України тиждень розпочнеться з сухої погоди, проте очікується помірний північно-західний вітер.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

16-го травня в більшості областей України якихось серйозних опадів не очікується, лише на Харківщині, Сумщині та Полтавщині пройдуть дощі. Також якісь локальні дощики можуть часом бути в навколокарпатських областях. І все ж на значній частині території України переважатиме суха погода, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що очікується помірний північно-західний вітер, проте на Сході та Півночі він буде сильнішим.

Своєю чергою вночі температура повітря буде низькою - 6-11 градусів тепла, проте протягом дня в Україні потепліє до 16-20 градусів тепла, та до 21-24 градусів тепла піднімуться стовпчики термометрів у південній частині, на південному заході та на Закарпатті.

У Києві в понеділок буде вітряно, температура повітря вдень підніметься всього до 18 градусів тепла. Проте опадів у столиці не передбачається.

З найближчого синоптичного. У середу, 18-го травня, в більшості наших областей очікується відчутне, проте короткочасне, похолодання. Але друга половина наступного тижня поверне тепло в Україну, - додала вона.
Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у 2022 році українців чекають температурні рекорди та погодні аномалії. 
1