Станції "Почайна" і "Тараса Шевченка" під час планового ремонту не закриватимуть - КМДА

Вказана ділянка тунелів Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року
Станції "Почайна" і "Тараса Шевченка" під час планового ремонту не закриватимуть - КМДА
Метро Фото: https://www.facebook.com/kyivmetro/
19 Грудня 2023, 07:35
читать на русском

Закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" на час проведення планового ремонту не планується.

Про це повідомили у Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

Там зазначили, що вказана ділянка тунелів Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року.

"Закликаємо медіа не поширювати неправдиву інформацію. Фахівці "Київського метрополітену" ведуть постійний нагляд за станом тунельних споруд на всіх ділянках ліній підземки. Особливо тих, що побудовані у складних інженерно-геологічних і гідро-геологічних умовах", – додали в КМДА.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на півроку руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

На тлі закриття шести станцій "синьої" гілки метро у Києві переорганізують дорожній рух на найбільш завантажених відрізках доріг.

У Києві 13 грудня запустили "човниковий" рух поїздів метро на Оболонсько-Теремківській лінії на ділянках закритих на ремонт станцій. Оприлюднено розклад руху у підземці, його можна дізнатися тут.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також