Стартувала виплата "ковідної тисячі" для підлітків: як оформити картку

Витратити кошти можна на канцтовари та друкарську продукцію
Головне
Стартувала виплата "ковідної тисячі" для підлітків: як оформити картку
Гривня, купюри Фото: НБУ
7 Лютого 2022, 10:33
читать на русском

В Україні з 7 лютого починається виплата тисячі гривень вакцинованим проти коронавірусу підліткам від 14 років, які мають зелений COVID-сертифікат у додатку "Дія".

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль,  уряд розширив програму "єПідтримка". І тепер витратити "вовину тисячу" можна у сфері освіти (у тому числі для оплати здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках, секціях), оплатити харчування та проживання в гуртожитках закладів освіти, придбати шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Шмигаль нагадав, що українці також невдовзі зможуть отримати в межах програми додаткові 500 грн за бустерне щеплення. З 1 лютого відповідні ковід-сертифікати вже стали доступні в застосунку "Дія".

Голова уряду зазначив, що загалом українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання 1000 грн. Громадяни вже витратили 2,5 млрд грн. Зокрема, на книжки витратили 885 млн грн, на кіно - 568 млн грн, на залізничні квитки - 284 млн.

А українці віком від 60 років витратили на ліки вже 179 млн грн.

Тим часом окремі банки вже почали оформлення спеціальних карт для виплат "ковідної тисячі" підліткам.

Зокрема, у ПриватБанку повідомили, що розпочали оформлення спеціальних цифрових карток "єПідтримка" для громадян України від 14 років, які мають "зелений" COVID-сертифікат у застосунку "Дія".

Підлітки, які вже є клієнтами банку, зможуть відкрити картку "єПідтримка" за кілька кліків у мобільному банку Приват24. Для цього треба оновити додаток, зайти у вкладку "Гаманець", натиснути меню "Додати" та вибрати картку "єПідтримка". Для зарахування допомоги достатньо перейти за посиланням у додаток Дія та подати заявку на виплату допомоги на карту "ПриватБанку", - розповіли у фінустанові.

Зазначається, що якщо дитині вже виповнилося 14 років і вона ще не користується картками "ПриватБанку", необхідно пройти ідентифікацію у будь-якому відділенні фінустанови, маючи при собі ІПН та паспорт громадянина України чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Після цього залишається зареєструватися у "Приват24" та оформити картку "єПідтримка".

За даними банку, на сьогодні українці оформили у ПриватБанку понад 5 мільйонів цифрових карток "єПідтримка" для отримання державної допомоги вакцинованим громадянам.

Нагадаємо, в Україні розширився список бізнесів-учасників "єПідтримки". Тепер кошти можна витратити ще й на освітні курси, канцелярські товари та друкарську продукцію.

Читайте також

1