Проєкт "єПідтримка" у додатку "Дія" запустили офіційно

Деякі українці отримали кошти за вакцинацію раніше офіційного старту програми
Головне
Проєкт "єПідтримка" у додатку "Дія" запустили офіційно
Застосунок Дія Фото: mil.gov.ua
19 Грудня 2021, 11:27
читать на русском

19 грудня Мінцифри офіційно запустило проєкт з виплати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям "єПідтримка".

Про це у своєму телеграм-каналі розповів глава Мінцифри Михайло Федоров.

Тиждень тому ми запустили пілот, на який реєструвалося понад 4,5 млн українців. У банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карток. А 2,7 млн українців подали свої заявки на виплату, - констатував міністр (досьє Михайла Федорова).

Щоби отримати 1000 грн людина має бути повністю вакцинована, мати "зелений" COVID-сертифікат у додатку Дія, а також бути громадянином України віком від 18 років.

Щоб отримати виплату 2021 року, необхідно подати заявку з 19 по 29 грудня.

Гроші можна витратити на книги, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або поїздки всередині України. Докладніше, як працює "єПідтримка", можна дізнатися на лендингу (https://e-aid.diia.gov.ua/).

Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють. Розплачуватися можна буде онлайн та офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть її при оплаті карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою є Підтримка він повинен співпадати з одним із кодів, зазначених у постанові, - підкреслив Федоров.

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, перевести їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також