Стефанішина назвала COVID-вакцину "новим безвізом"

Україна запровадить "паспорти вакцинації", якщо ВООЗ рекомендуватиме їх
Стефанішина назвала COVID-вакцину "новим безвізом"
Ольга Стефанішина Фото: УНІАН
4 Лютого 2021, 21:27
читать на русском

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, вакцина - це "новий безвіз", оскільки саме з нею світ повернеться до нормального життя.

Про це вона повідомила в інтерв’ю ТСН.ua.

Стефанішина зазначила, що Україна є частиною міжнародного співтовариства, яка не проводить політику самоізоляції.

Якщо ми говоримо, що будуть рекомендації міжнародних організацій, які сприятимуть покращенню економіки України, контактам між людьми, ми обов’язково будемо їх дотримуватися, - сказала вона.

Вона назвала вакцину "новим безвізом", наголосивши, що саме з вакциною міжнародні організації й західні країни пов’язують лібералізацію руху, повернення до нормального способу життя і комунікації.

Читайте також

Деякі країни навіть виступають з ініціативою щодо запровадження єдиного паспорта вакцинації, який буде визнаватися всіма, як так званий біометричний паспорт вакцинації. Але ми вже в цьому діалозі з ЄС, ми знаємо, що відбувається кожен день, ведемо комунікацію з державами-членами й не будемо тут відставати, - зауважила Стефанішина.

Віцепрем'єрка переконана, що з квітня 2021 року на світовому ринку вже не буде дефіциту вакцин проти коронавірусу, а "вакцинаційний хайп" зменшиться.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

Читайте також наш матеріалСвіт майбутнього: для міжнародних подорожей люди отримуватимуть паспорти вакцинації 

1