Степанов: госпіталізація відбувається за діагнозом, лікарня - не санаторій

Більшості пацієнтам не потрібна госпіталізація
Важливо
Степанов: госпіталізація відбувається за діагнозом, лікарня - не санаторій
Максим Степанов (фото: Facebook)
6 Листопада 2020, 10:49
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що госпіталізація хворих на коронавірус повинна відбуватися при наявності конкретних показань. Якщо ж вони відсутні, то безпечніше буде лікуватися вдома.

Про це він заявив на брифінгу.

Лікарня - це  ж не санаторій, коли людина просто хоче госпіталізуватися. Це повинно відбуватися виключно за показами і за встановленим діагнозом лікарем-спеціалістом і за його направленням щодо госпіталізації, - сказав Степанов.

За його словами, до 80% пацієнтів мають легкий перебіг хвороби і їм не потрібна госпіталізація. При цьому, якщо в госпіталізації немає необхідності, то безпечніше буде лікуватися в домашніх умовах.

Госпіталізація хворих на COVID-19 відбувається за показаннями. У разі появи симптомів хвороби необхідно зателефонувати сімейному лікарю, який зобов'язаний оцінити стан пацієнта та прийняти рішення щодо необхідності госпіталізації чи надання медичної допомоги в амбулаторних умовах, - додав голова МОЗ.

Читайте також

Також Степанов (досьє Максима Степанова) назвав показники для госпіталізації:

  • Частота дихання 10 або більше 30 дихальних рухів;
  • Сатурація при вимірюванні пульсоксиметром менше 92;
  • Порушення свідомості;
  • Пацієнти із середнім перебігом захворювання і з супутніми захворюваннями.

При цьому він закликав українців не займатися самолікуванням.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні через стрімке поширення COVID-19 з 14-15 листопада можуть запровадити карантин вихідного дня: працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

1