Степанов прокоментував своє звільнення: я був безкомпромісний

Колишній міністр стверджує, що його звільнення хотів особисто прем'єр
Степанов прокоментував своє звільнення: я був безкомпромісний
Максим Степанов (фото: УНІАН)
19 Травня 2021, 10:05
читать на русском

Колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого 18 травня відправили у відставку, прокоментував своє звільнення з уряду Шмигаля.

В етері телеканалу "Україна 24" ексміністр сказав, що невдоволення Кабміну його персоною викликало "вибивання грошей на медицину".

Денис Анатолійович (глава уряду Шмигаль. - Ред.) не приховує, що саме він був тією людиною, яка вважає, що я маю бути звільнений. Причому мені було незрозумілим його бажання, тому що мені здається, коли ти працюєш у команді, якщо існують претензії, вони висловлюються в процесі роботи. Так, напевно, я іноді був досить емоційним на нарадах, коли йшлося, наприклад, про якісь гроші на медицину, тут я був безкомпромісний. Вибивання грошей на медицину було чомусь сприйнято як формування власного політичного іміджу, - заявив Степанов.

Він нагадав, що Міністерство охорони здоров'я подало запит до бюджету-2021 на 296 млрд грн, а отримало 161 млрд грн.

Також Степанов каже, що у нього зі Шмигалем були "абсолютно нормальні, як я вважав, робочі відносини".

Я часто чую, що занадто завзято вибивав гроші на медицину - так, я не підтримував бюджет, який був запропонований на 2021 рік. І я був плюс-мінус правий, - сказав він.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада заслухала звіт міністра охорони здоров'я України Максима Степанова і у результаті проголосувала за його відставку.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що головним претендентом на посаду міністра охорони здоров'я є головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Більше про звільнення Степанова читайте у нашому матеріалі: Топ провалів Степанова та чому Криклія та Петрашка звільняють разом з ним

Читайте також

1