Степанов розповів про роботу громадського транспорту під час карантину

Зупинка транспорту може призвести до повного локдауну
14 Листопада, 13:24 3959

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що зупиняти роботу громадського транспорту, зокрема метро, зараз в Україні не можна, бо це призведе до повного локдауну.

Про це він повідомив на брифінгу.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що транспорт - це критична інфраструктура, яку зупинити просто не можна.

Зараз багато так званих експертів почали розводити демагогію, що робити з метро, що робити транспортом в будні дні. Але транспорт і метро - це критична інфраструктура, і ми не можемо його зупинити, тому що це призведе до повного локдауну, якого не витримає наша країна, - заявив керівник МОЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"