Степанов розповів про роботу громадського транспорту під час карантину

Зупинка транспорту може призвести до повного локдауну
Степанов розповів про роботу громадського транспорту під час карантину
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (фото: УНІАН)
14 Листопада 2020, 13:24
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що зупиняти роботу громадського транспорту, зокрема метро, зараз в Україні не можна, бо це призведе до повного локдауну.

Про це він повідомив на брифінгу.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що транспорт - це критична інфраструктура, яку зупинити просто не можна.

Зараз багато так званих експертів почали розводити демагогію, що робити з метро, що робити транспортом в будні дні. Але транспорт і метро - це критична інфраструктура, і ми не можемо його зупинити, тому що це призведе до повного локдауну, якого не витримає наша країна, - заявив керівник МОЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"